неделя, 7 април 2013 г.

Още заблуди за ваксините!

  Великата глупост на хомеопатите не спира с пиенето на вода, разтворена в захар. Не! Днес попаднах на една култова статия за "рисковете" от ваксината срещу рак на маточната шийка. Статията е такъв бълвоч, че ми идва да крещя.

Мисля да отбележа две неща, които ми направиха най-сериозно впечатление в писанието.

1. Упоменатото в текста заключение, базирано на листовката на продукта, но носещо силен емоционален заряд
вашата 9-годишна дъщеря се е свлякла ни жива, ни умряла на пода в кабинета за ваксинации от някакъв “незначителен страничен ефект” на ваксината

Аз, като родител, ако не съм запозната, че на детето може да му прилошее, (на психо-соматична основа, упомената и в КХП на продукта, и в Листовката за пациента) ще откача! Истината е друга. Ваксинацията боли. Детето, което вече е в по-чувствителна възраст, да не кажа, че го друсат хормоните и прави от мухата слон, се свлича и дави при всеки малък конфликт с родителя. Какво да говорим за ваксина и то такава, от която боли (макар да няма сравнение с раждането :) )?! Лекарят е длъжен да помоли родителя и детето да останат за 10-15 минути в кабинета, момичето дори може да полегне, ако желае. До там. Какви са тези свличания, чудеса, чичко-паричковци и интереси ...
Сега, на всички ни е ясно, че лекарства, в т.ч. И ваксини се правят с цел печалба. Ама хляба на вересия ли го дават?! И сигурно го месят както, ако сам си засееш пшеница, смелиш я, омесиш брашно с яйца от свободни кокошки и го поемеш на пещта в двора ... Ама, айде, моля ви се! Нека не се правим на по-угодни Богу, отколкото сме всъщност. И тази информация за печелбарството на "лошите фарма компании" да ми я представя човек, който БУКВАЛНО КАПИТАЛИЗИРА ОТ ЧОВЕШКОТО НЕЩАСТИЕ И БОЛКА и не се свени пред нищо, за да развива частната си дейност:

Затова предлагаме: Скъпи български жени, ако сте си направили ваксината и имате някакви проблеми, уведомете ни. Ще подходим най-отговорно към съобщените от вас данни и ще ги правим достояние на широката общественост, а ако се наложи, и на здравните власти. Разбира се, при това ще пазим строго вашата анонимност (ако вие поставите такова условие), макар че в такива случаи анонимността по-скоро пречи, отколкото да помага.
Втрещена съм! Не му стига факта, че плаши народа с лъжи, ами и решава да печели от "пострадалите". Ами, ако забременея след ваксината? Да се оплача ли? Ами, ако нищо не ми стане? Дали ще го отрази в някоя от преводните си книги? Понеже общият случай е на момичетата да не им става нищо. Ама абсолютно нищо. Господинът ще го отрази ли?! Едва ли ... Той предпочита да пише за безплодие и малформации ...
Аз ще направя още една прогноза и тя ще бъде много точна – в бъдеще ние ще станем свидетели на много по-висок процент безплодие сред жените, подлъгали се да се включат в тази ваксинационна програма. При това ще се увеличат ражданията на деца с вродени малформации, спонтанните аборти и тежко протичащите детски болести, които естествено ще налагат употребата на други медикаменти, произвеждани от същите фармацевтични компании.
Защото носи пари. И ще продължи да носи такива. Това е своего рода "корпоративната социална отговорност" на един хомеопат, който измисля проблем и след това го решава. Понеже детските болести ги лекува с ... хомеопатия :) 

Никъде в научни източници не срещнах, че ваксината причинява безплодие, камо ли, че увеличава риска от вродени малформации и спонтанни аборти. За детските болести даже няма нужда да споменавам. Това, което срещнах гласи:

Medical experts suggest that the HPV vaccine actually protects fertility indirectly by preventing the need for treatments for cervical cancer, which can lead to cervical problems that then cause infertility.
Т.е., ваксинирайки се, жената се ПРЕДПАЗВА от негативни последици, които биха довели до безплодие и проблеми в износването на плода.

Та, ако не знаеш за какво става въпрос, може и да се уплашиш. Сериозно. Моят съвет е да не се доверявате сляпо на писания в онлайн пространството, а да питате лекаря си. Макар и с риск да се засмее, съм сигурна, че ще ви обясни точно и ясно митовете и заблудите на псевдо-научните източници. Знам, че написаното е повече емоционално, но не мога да реагирам по друг начин на откровени лъжи ...  

Няма коментари:

Публикуване на коментар