сряда, 10 април 2013 г.

За Германската нова медицина ...

Човешката история познава безброй случаи, в които хитреци и психопати са се възползвали от страха на хората от смъртта и от тежките заболявания, от човешката некомпетентност и от нежеланието или невъзможността на хората да я превъзмогнат с учене и мисъл! Тези шарлатани във всяка епоха намират своята аудитория, от която да забогатяват. Пресметливи и предпазливи, те са студени към човешкото страдание, възползват се от човешкото невежество...и за това биват боготворени.

Ryke Geerd Hamer (Хамер) е един от най-големите престъпници на нашето време!

Той е мрачно известен в Европа отдавна, но виждам, че в българското интеренет-пространство се е развихрил култът към него и към неговите писания, наречени "Германската Нова Медицина" (ГНМ). Съвсем закономерно, фактите за него се представят съвсем избирателно.

Искам да помогна на тези, които все още се колебаят и имат бегла информация, да разберат каква всъщност е страшната истина.

Хамер е роден през 1935 г. в Метман, Германия. Завършва гимназия в Крефелд. През 1953 г. започва да следва медицина и теология в Тюбинген и Ерланген и по негови данни завършва теология със степен магистър през 1957 г., а през 1962 г. - и медицина. През 1963 г. защитава дисертация по офталмологична тема, която няма нищо общо с бъдещите му "идеи", а през 1972 г. се явява на изпит за специалност "Вътрешни болести". Той никога не е бил психиатър, гинеколог, радиолог или онколог, както се твърди в много сайтове, нито е бил преподавател или професор.

През 1982, 1983 и 1985 г. Хамер разкрива 3 частни клиники, две от които нелегални. И в трите той е бил единственият лекар, и трите, за щастие, просъществуват за съвсем кратък период. Съседи на последната клиника често чуват писъци и плач на пациенти. Хамер често оставя пациентите си без наблюдение в продължение на дни. По данни на жени, които са работили там, нито един пациент не е бил излекуван и почти всички са починали. Поради ситуацията в тази последна клиника, двама лекари съдят Хамер в края на 1985 г. и въз основа на намерените доказателства, клиниката е затворена.

Хамер заминава за Кьолн и на 8 април 1986 г. районният съд на Кьолн отнема лекарските права на Хамер - т. нар. Approbation - лиценз, който трябва да притежаваш, за да практикуваш медицина в Германия. От този момент нататък той продължава да лекува пациенти без лиценз за лекар и даже без лиценз за природен лечител!

На 19 юли 1989 г. Административният съд на Кобленц след две психиатрични експертизи произнася присъдата, че поради слабост на неговите интелектуални способности, неблагонадежност, психопатологична структура на личността и неспособност да отговаря за действията си, той е негоден да упражнява лекарската професия.

Накратко, поради психическо разстройство, след 1986 г. Хамер вече не може да бъде пълноценен лекар, опасен е за пациентите и всеки негов опит да практикува медицина се счита за незаконен.

Но той продължава да практикува нелегално и през 1992 г. е получил условна присъда от 6 месеца поради това, че с грешното си лечение е причинил ампутацията на крака на млад мъж.

През 1993 г . в Австрия е осъден на 6 месеца затвор за клевета.

През 1997 г. е отново арестуван в Кьолн поради неоказаване на помощ и нарушение на закона за немедицинските лечители (да не забравяме, че вече не лекар) и е осъден на 19 месеца лишаване от свобода. Изходна точка на обвинението са били показанията на роднини след смъртта на трима раково болни, които той лекувал според "Германската Нова Медицина".

През 90-те години Хамер премества "дейността" си във Франция и Испания. В началото на 21 век е бил осъден задочно във Франция поради измама и нелегално упражняване на лекарската професия и въз основа на европейска заповед за задържане, е арестуван в Испания и предаден на Франция. Получава присъда за 3-годишно лишаване от свобода и я излежава във Франция през периода от септември 2004 до преждевременното му освобождаване през февруари 2006.

В Австрия, където е особено известен случаят с Оливия Пилхар (Olivia Pilhar) съществува заповед за задържането на Хамер, а в неговата родна Германия също е налице заповед за задържането му, които и досега той заобикаля с бягство. Междувременно в европейските съдилища са известни много случаи на починали вследствие на "Германската Нова Медицина". Само до 1995 г. в Германия и Австрия са разследвали 80 смъртни случая на пациенти, лекувани от Хамер.

По данни от интервюта вече почти 74-годишният Хамер се укрива в Норвегия.

От 2007 г. е открито предварително следствие срещу Хамер поради демагогско подстрекаване на масите. Защо ли? Освен всичко останало, той открито изразява антисемитските си настроения, като разпространява пропагандаторските антисемтски аргументи от времето на националсоциализма. Антисемитизмът му е вплетен в неговата НГМ и той публично се изказва против евреи и прави обвинения в международна еврейска конспирация. Открито отрича холокоста.

През 2006 г. обявява, че иска да стане президент на бъдещия Немски Райх!

Няма коментари:

Публикуване на коментар